Το πιο βασικό είναι η ανάλυση. Για την καλύτερη δυνατή πιστότητα, συνιστούμε τα αρχεία που ανεβάζετε να βρίσκονται σε 300 dpi ανάλυση.Ανάλυση χαμηλότερη από αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την κακή ποιότητα της εκτύπωσης.

Μην ξεχνάτε ότι η οθόνη σας προβάλει με ανάλυση 72-116 ppi.Ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η ανάλυση της δουλειά σας είναι επαρκής, είναι να μεγεθύνετε το θέμα σας 300-400%.Εάν δεν βλέπετε έντονα τα pixels τότε λογικά το αρχείο σας δε θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Το επόμενο βασικό σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι να χρησιμοποιείτε αρχεία CMYK και όχι RGB. Τα αρχεία RGB (Red-Green-Blue) είναι για την καλύτερη απεικόνιση στην οθόνη του υπολογιστή σας και δεν είναι κατάλληλα για εκτυπώσεις. Τα CMYK (Cyan-Magenta Yellow-Black) αρχεία τυπώνονται τετραχρωμία και είναι αυτά που χρειαζόμαστε για την εκτύπωση. Αν τα αρχεία σας είναι σε RGB mode μπορείτε να τα μετατρέψετε σε CMYK μέσω του Photoshop ή άλλου προγράμματος. Αρχεία που επιθυμείτε να εκτυπωθούν ασπρόμαυρα, πρέπει να βρίσκονται σε Grayscale mode. Σε περίπτωση που τα αρχεία σας αποσταλούν σε λάθος χρωματικό mode, αυτά θαμετατραπούν αυτόματα σε CMYC ή Grayscale, έχοντας σαν αποτέλεσμα απόκλιση των αρχικών χρωμάτων.

Τέλος, αν στα αρχεία που πρόκειται να ανεβάσετε υπάρχουν κείμενα, πρέπει να τα μετατρέψετε σε curves ή outlines διαφορετικά μπορεί να μην είναι δυνατή η απεικόνιση τους. Ακόμα, θα πρέπει να προσέξετε η διάσταση τους να μην είναι μικρότερη από 8pts. Δημιουργία μακέτας με χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων όπως Corel – Photoshop – Illustrator

 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρέπει να έχετε επιλέξει το φυσικό μέγεθος που επιθυμείτε συν 2mm ξάκρισμα (επιπλέον θέμα) από την κάθε πλευρά.  Αν π.χ. το θέμα σας είναι μια κάρτα 90x50mm, τότε το πεδίο μέσα στο οποίο θα τοποθετείτε τα γραφικά σας, τα κείμενα κ.τ.λ., θα πρέπει να είναι 94x54mm.

Είναι προτιμότερο να κατεβάσετε (download) κάποιο από τα έτοιμα templates που έχουμε ετοιμάσει για εσάς και θα βρείτε σε διαφορετικά formats (ai, cdr κ.λ.π.). Έτσι θα μπορείτε να κατευθυνθείτε εύκολα από τους «οδηγούς» που έχουμε τοποθετήσει καθώς και από τη βοηθητική καρτέλα στο πλάι του εκάστοτε template cd dvd template Roll up.

Επίσης, πρέπει να προσέξετε να μην τοποθετείτε σχέδια ή κείμενα πολύ κοντά στην περιοχή ασφαλείας έτσι ώστε αυτά να μην κινδυνέψουν να κοπούν κατά τη διαδικασία του κοψίματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 2mm μέσα από τα πραγματικά όρια της μακέτας (σημείο που κόβεται το χαρτί).